Kære beboer

Vintergækkerne pibler frem, fuglene kvidrer, og dagene er blevet længere. Foråret er på vej, og derfor er det tid til årets første nyhedsbrev.

Nogle beboere har i løbet af vinteren oplevet problemer med fugt i lejlighederne. Fugtproblemer opstår ofte om vinteren, fordi vi er mere hjemme og lufter mindre ud. Mange udfordringer med fugt kan derfor undgås ved at følge nogle enkle råd. Vi giver dig her i brevet et par tips til, hvad du kan gøre for at komme fugten til livs.

Du kan også læse mere om loppemarkedet, som Emilie Thordal-Christensen arrangerer på de grønne arealer den 1. april kl. 13.00-15.00.

Forårets kommende betyder også, at vi skal have gang i nyttehaverne igen. Hvis du gerne vil sikre dig en eller flere nyttehaver i år, så skal du også læse videre.

Med ønsket om et solrigt forår
Niels og Oliver 

Administrator i Hejredalsparken Oliver Engelund
Kontakt os, Niels Aage Eriksen er klar til at vise dig vores lejligheder i Hejredalsparken og svare på dine ofte stillede spørgsmål

Loppemarked den 1. april 2023

Emilie Thordal-Christensen har arrangeret et loppemarked i Hejredalsparken lørdag den 1. april 2023 kl. 13.00-15.00.

Det er gratis at have en stand på loppemarkedet. Standene er som udgangspunkt forbeholdt beboere i Hejredalsparken, men alle er naturligvis meget velkommen til at besøge markedet. Tag derfor din familie og venner med under armen og gør en god handel, mens du møder dine naboer.

Er du interesseret i at have din egen stand, eller har du spørgsmål til arrangementet, kan du kontakte Emilie på tlf.: 20 66 76 60. Du kan også læse mere på Hejredalsparkens facebookgruppe.

Vil du have en nyttehave i år?

 Det er tid til at få liv i nyttehaverne. Hvis du ger-ne vil have en eller flere nyttehaver, skal du senest den 20. marts 2023 aflevere den vedlagte blanket i viceværtens postkasse på Emmasvej 3.

Vi fordeler herefter nyttehaverne blandt alle inte-resserede. Notér meget gerne, hvis du tidligere har haft en nyttehave og gerne vil have den igen, eller hvis du gerne vil have flere nyttehaver.

Nyttehaverne er som altid gratis for dig, som bor her.

Vi glæder os til at se de mange flotte haver.

Cykeloprydning den 12. juni 2023

Det er blevet tid til at rydde ud i efterladte cykler i cykelkældrene og udenfor ejendommen.

I dagene op til den 11. maj sætter vi derfor tydelige mærkater på alle cykler. Du skal venligst fjerne dette mærkat fra din cykel, hvis du ønsker at beholde den.

Den 12. juni 2023 fjerner vi alle cykler, som stadig har et mærkat påsat. Det er altså vigtigt, at du i løbet af de 30 dage får fjernet mærkatet fra din cykel, så den ikke bliver fjernet den 12. juni.

Udfordringer med fugt i lejlighederne

I løbet af vinteren har nogle beboere ringet og skrevet til os vedr. problemer med fugt i deres lejligheder.
I hele landet er fugt et stigende problem i de kolde måneder, fordi vi er mere hjemme og lufter mindre ud på grund af kulden. Vi har hængt en seddel i opgangen med gode råd, men her er er et par yderligere ting, du kan gøre for at undgå skimmel:

  • Hold en konstant temperatur på 18-20 grader i hele lejligheden – også når du ikke er hjemme.
  • Sørg for, at luftfugtigheden er på 40-50% om vinteren og 50-60% om sommeren. Er du i tvivl om, om din luftfugtighed er for høj eller lav, kan du overveje at købe et hygrometer til ca. 100 kr.
  • Sørg for at skabe gennemtræk og lufte ud i ca. 10 min. tre gange om dagen.
  • Kondens på vinduerne er et tegn på, at der enten trænger til at blive luftet ud, eller at rumtemperaturen er for lav.
  • Tør vandet af med en klud. Tør kluden udenfor, så vandet ikke fordamper på ny i lejligheden.
  • Brug emhætten og luft ud, når du laver mad.
  • Tør vægge og gulve af efter bad – og skab gerne gennemtræk i lejligheden og dermed badeværelset efter badet.
  • Vask evt. problemområder grundigt ned med Rodalon eller klorin og hold øje med, om det kommer igen.

skimmel.dk finder du flere gode råd og informationer om, hvordan du minimerer risikoen på skimmel. Hjælper ovenstående ikke, eller oplever du vedvarende problemer, så kontakt Niels.